Contact Info

Centar izvrsnosti SDŽ

Partner

 


Centar izvrsnosti ustanova je koja promiče obrazovanje potencijalno darovitih učenika u Splitsko dalmatinskoj županiji, s ciljem stvaranja okvira za rad s talentiranim i nadarenim učenicima u Republici Hrvatskoj. Također se trudimo dijeliti ono što smo naučili u tom procesu sa svim ljudima koji žele pomoći izvrsnim i nadarenim učenicima ostvariti svoj puni potencijal u domovini, EU i svijetu.

U ovom trenutku imamo preko 120 mentora i više od 430 učenika u našim „A“ programima iz matematike, informatike, novih tehnologija i prirodoslovlja a program poduzetništva je krenuo u izvedbu u ovoj školskoj godini.

Osposobljavanje odgojno obrazovnih djelatnika za rad s potencijalno darovitim učenicima također je naš primarni interes, a centar organizira razne edukacije i konferencije u području rada s darovitima, koje nisu usmjerene samo na koncept darovitosti, već i na podučavanje metoda rada u svrhu unapređenja cjelokupnog sustava.

 

Izjave o misiji i viziji
Misija

Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije ima za cilj svojim djelovanjem poticati izvrsnost učenika i izvrsnost samog sustava.

Vizija
Ostvarenje punog potencijala svakog izvrsnog i darovitog učenika u SDŽ i RH.
Izvrsnost nije cilj,izvrsnost je stav!