Contact Info

Phone: 051/ 289-768

Osnovna škola Kostrena

Partner

Školska zgrada izgrađena je 2001. godine. Škola je u to vrijeme djelovala kao Područna škola OŠ Pećine.

Kao samostalna osnovna škola djeluje od 1. 9. 2006. godine.

Unutarnji prostor uređen je i prilagođen potrebama učenika te opremljen suvremenim didaktičkim pomagalima. 2008. godine povećana je kvadratura učioničkog prostora nakon što je domar škole predao stan od 88,85 metara kvadratnih koji je do tada koristio. Uređene su dvije dodatne učionice. Kvadratura unutarnjeg prostora škole iznosi 2 400,84 m2 , a uz to koristi se 670 m2 vanjskog prostora (školsko dvorište i park) te 518 m2 košarkaškoga igrališta.

VIZIJA ŠKOLE

Težimo da naša škola omogući kvalitetno obrazovanje svim učenicima te na zanimljive i izazovne načine potiče humanost, ekološku osviještenost i multikulturalnost.

MISIJA ŠKOLE

Poticati mlade na suradničko, informacijsko-komunikacijsko i interdisciplinarno učenje. Ukazivati na bogatstvo različitosti u socijalnom i kulturnom smislu njegujući kulturni identitet kroz kulturnu baštinu. Graditi kvalitetne međuljudske odnose i međusobno povjerenje te poticati humanost. Razvijati svijest o potrebi očuvanja okoline u kojoj živimo. Osvijestiti učenike, djelatnike, lokalnu i širu zajednicu o vrijednostima i rezultatima dugogodišnjeg djelovanja te mogućnostima za daljnji razvoj Škole.

...